Releele sunt componente cruciale în sistemele electrice, acționând ca întrerupătoare care controlează fluxul de curent.Ele joacă un rol vital în asigurarea siguranței și funcționalității diferitelor dispozitive și sisteme.
contur:
Când cantitatea de intrare (cum ar fi tensiunea, curentul, temperatura etc.) atinge o anumită valoare, un dispozitiv electric care pornește sau se oprește circuitul de ieșire controlat.Poate fi împărțit în două categorii: cantitate electrică (cum ar fi curent, tensiune, frecvență, putere etc.) releu și cantitate non-electrică (cum ar fi temperatură, presiune, viteză etc.) releu.Are avantajele acțiunii rapide, funcționării stabile, durata de viață lungă și dimensiuni mici.Utilizat pe scară largă în echipamentele de protecție a energiei electrice, automatizare, mișcare, telecomandă, măsurare și comunicare.
Un releu este un dispozitiv de control electronic care are un sistem de control (numit și buclă de intrare) și un sistem controlat (numit și buclă de ieșire).Este utilizat în mod obișnuit în circuitele de control automat.Utilizează de fapt un curent mai mic pentru a controla un „comutator automat” mai mare de curent electric.Prin urmare, joacă rolurile de reglare automată, protecție împotriva siguranței și circuit de conversie în circuit.
1. Principiul de lucru și caracteristicile releului electromagnetic
Releele electromagnetice sunt compuse în general din miez de fier, bobină, armătură, stuf de contact, etc. Atâta timp cât se aplică o anumită tensiune pe ambele capete ale bobinei, un anumit curent va curge prin bobină, producând un efect electromagnetic.Sub efectul atracției electromagnetice, armatura va depăși forța de tragere a arcului de întoarcere și va fi atrasă de miezul de fier, conducând astfel armația către contactul în mișcare și contactul static (contactul deschis în mod normal) sunt închise.Când bobina este dezactivată, atracția electromagnetică dispare și ea și armatura revine la poziția inițială sub forța de reacție a arcului, determinând contactul în mișcare pentru a atrage contactul static inițial (în mod normal închis).În acest fel, este atras și eliberat pentru a atinge scopul de a efectua și întrerupe în circuit.Pentru contactele „normal deschise” și „în mod normal închise” ale releului, acestea pot fi distinse după cum urmează: contactul static din starea deconectată, atunci când bobina releului nu este alimentată, se numește „contact normal deschis”;Contactul static din starea conectată se numește „contact normal închis”.
2. Principiul de lucru și caracteristicile releului de trestie termică
Releul de trestie termică este un nou tip de comutator termic care folosește materiale magnetice termice pentru a detecta și controla temperatura.Este alcătuit dintr-un inel magnetic de sensibilizare la temperatură, un inel magnetic constant, un comutator de stuf, o placă de montare conductoare termic, un substrat de plastic și alte accesorii.Releul de trestie termică nu folosește excitația bobinei, dar forța magnetică generată de inelul magnetic constant determină acțiunea de comutare.Dacă inelul magnetic constant poate asigura forța magnetică comutatorului de stuf este determinat de caracteristicile de control al temperaturii inelului magnetic sensibil la temperatură.
3. Principiul de lucru și caracteristicile releului de stare solidă (SSR)
Un releu de stare solidă este un dispozitiv cu patru terminale, cu două terminale ca terminale de intrare și celelalte două terminale ca terminale de ieșire.Un dispozitiv de izolare este utilizat la mijloc pentru a asigura o izolare electrică între intrare și ieșire.
Releele de stare solidă pot fi împărțite în tip de curent alternativ și tip continuu în funcție de tipul de alimentare cu sarcină.În conformitate cu tipul de comutare, acesta poate fi împărțit în tipul normal deschis și în mod normal închis de tip.Conform tipului de izolare, acesta poate fi împărțit în tip hibrid, tipul de izolare a transformatorului și tipul de izolare fotoelectrică, din care este cel mai frecvent tipul de izolare fotoelectrică.
1. Tensiune de funcționare nominală
Aceasta se referă la tensiunea cerută de bobină atunci când releul funcționează normal.În funcție de modelul de releu, acesta poate fi AC sau DC.
2. Rezistență în curent continuu
Se referă la rezistența DC a bobinei în releu, care poate fi măsurată cu un multimetru.
3. Curent de preluare
Se referă la curentul minim în care releul poate produce o acțiune de extragere.În uz normal, curentul dat trebuie să fie puțin mai mare decât curentul de preluare pentru ca releul să funcționeze stabil.În ceea ce privește tensiunea de funcționare aplicată pe bobină, în general nu ar trebui să depășească de 1,5 ori tensiunea de funcționare nominală, altfel va fi generată un curent mare și bobina va fi arsă.
4. Eliberați curent
Se referă la curentul maxim pe care releul îl va genera la călătorie.Atunci când curentul în starea energizată a releului este redus într-o anumită măsură, releul va reveni la starea de eliberare a energizată.Curentul în acest moment este mult mai mic decât curentul de intrare.
5. Contacte de comutare a tensiunii și curentului
Se referă la tensiunea și curentul pe care îl poate transporta releul.Determină tensiunea și curentul pe care releul îl poate controla.Această valoare nu trebuie depășită în utilizare, în caz contrar, contactele releului vor fi ușor deteriorate.
1. Măsurați valoarea de rezistență la curent continuu a bobinei releului
Metoda de măsurare a valorii de rezistență la curent continuu a unui releu cu un multimetru digital este similară cu cea a unui multimetru analogic.Conform valorii nominale de rezistență la curent continuu a releului, așezați multimetrul la o barieră electrică adecvată și conectați două conduceri de testare la pinii bobinei releului pentru măsurare.Comparați rezultatele testelor cu valoarea nominală.Dacă eroarea este de ± 10%, este normală;Dacă valoarea de rezistență este, evident, prea mică, bobina are o defecțiune locală de scurtcircuit;Dacă valoarea de rezistență este zero, bobina este de scurtcircuită;Dacă multimetrul afișează simbolul de preaplin „1”, bobina este cu circuit deschis.
⒉.
Metoda de măsurare a curentului de preluare este aceeași ca și cu multimetrul pointer.Plasați multimetrul digital în blocul curent de 200mm DC, conectați -l în serie cu bobina releului, potențiometrul de 5,1kΩ și rezistența de 200Ω și conectați -le la ambele capete ale sursei de alimentare cu curent continuu de 20V.
Înainte de măsurare, reglați mai întâi potențiometrul la valoarea maximă de rezistență, apoi porniți comutatorul de alimentare DC și reglați lent potențiometrul pentru a reduce rezistența.Dacă releul produce doar o acțiune de extragere, valoarea curentă afișată de multimetru este valoarea curentă a releului.Curent de tragere.
3. MASURE CENTRUL DE RELIARE
După măsurarea curentului de intrare în etapa anterioară, circuitul rămâne neschimbat și continuă să măsoare curentul de călătorie.Pe măsură ce măsurați, reglați lent potențiometrul pentru a crește rezistența atunci când releul este în stare de tracțiune.Când releul este doar declanșare, citirea curentă pe multimetru este curentul de declanșare al releului.
4. Măsurați valoarea de rezistență la contact a contactelor
Utilizați o barieră electrică de 200Ω multimetru pentru a măsura rezistența dintre cele două contacte închise.De obicei, citește câteva zecimi de ohm.Dacă afișajul arată simbolul de preaplin „1”, acest lucru indică faptul că cele două contacte sub testare sunt separate.
Când utilizați soneria pentru detectare, multimetrul ar trebui să se bea, pe lângă afișarea valorii de rezistență între cele două contacte închise.Dacă multimetrul afișează simbolul de preaplin „1” și soneria nu sună, acest lucru indică faptul că nu există nicio legătură între cele două contacte testate.
În mod normal, releele nu sunt testate pentru calitate.În primul rând, acest lucru înseamnă că posibilitatea ca un releu să fie defect atunci când părăsește fabrica este foarte mică.În plus, în general este dificil de măsurat releele, ceea ce este foarte greoi.Iar probabilitatea ca acesta să fie rău nu este foarte mare.Deci, de obicei, nu le măsoară.Mai există un lucru care trebuie explicat.Înainte de a utiliza multimetrul pentru a măsura, trebuie să scurtcircuiți cele două teste de testare pentru a vedea dacă se întoarce la zero, pentru a vă asigura că instrucțiunile multimetrului sunt corecte și pentru a evita erorile de măsurare.
Mai întâi înțelegeți condițiile necesare
Tensiunea de alimentare a circuitului de control și curentul maxim care poate fi furnizat;
Tensiunea și curentul din circuitul controlat;
1.Cât de multe grupuri și ce forme de contacte sunt necesare pentru circuitul controlat?Când selectați un releu, tensiunea de alimentare a circuitului de control general poate fi utilizată ca bază pentru selecție.Circuitul de control ar trebui să poată oferi suficient curent de funcționare releului, altfel releul va fi instabil.
2. După verificarea informațiilor relevante pentru a determina condițiile de utilizare, puteți căuta informațiile relevante pentru a afla modelul și numărul de specificații al releului necesar.Dacă aveți deja un releu la îndemână, puteți verifica dacă acesta poate fi utilizat pe baza datelor.În sfârșit, luați în considerare dacă dimensiunea este adecvată.
3. Acordați atenție volumului aparatului.Dacă este utilizat pentru aparatele electrice generale, pe lângă luarea în considerare a volumului șasiului, releul mic ia în considerare în principal aspectul instalării plăcii de circuit.Pentru aparate electrice mici, cum ar fi jucării și dispozitive de control la distanță, ar trebui utilizate produse de releu ultra-mici.
Cele de mai sus sunt câteva metode de detectare a rezistenței utilizate în mod obișnuit. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați.ARIAT vă va răspunde prompt.